3 ترفند بجای کپی کردن مطالب دیگران
بزارید شروع این مقاله آموزشی با جمله ی استیو جابز باشه که میگه : هنرمندان خوب،کپی می کنند، اما هنرمندان بزرگ می دزدند! ما همواره از اینکه ایده های عالی را بدزدیم احساس شرمندگی نکرده ایم.
می دونم الان با خواندن این مقاله یکسری هاتون فکرهای شومی توی سرتون اومده و قصد دارید برید هر چیزی که هست را کپی کنید ، بهتره این ایده هاتون را یک جا بنویسید چون الان بحث ما نحوه کپی کردن مطالب هست نه ایده های بزرگی همانند ایده های استیو جابز. فقط خواستیم با این جمله شروع کنیم چون به نظر قشنگ میومد!
جمله استیو جابز شایدم هیچ ربطی به موضوع این مقاله آموزشی نداشت اما حس خوبی بهتون میده؟ مگه نه کپی کار؟ 😈 قطعا شمایی که در حال خواندن این مقاله هستید ممکنه چندباری مطالب سایر سایت ها و پیج ها رو کپی کردی و آخر کار بعد از کپی کردن حس قهرمانانه بهت دست میده یه چیزی شبیه عکس زیر
و پیش خودتم افتخار می کنی که عجب کاری کردم ، و کلی تشویق و دست و هورا که یک پست داخل سایتم قرار دادم که کپی کرده بودم. یکم صبر کن، تند نرو ! در اینجا باید بگیم که آقای گوگل خیلی زرنگ تر از این حرف هاست که تو فکرش رو بکنی!
گوگل چند ساله که با کپی گرها ( امیدوارم که شما جزوشون نباشید ) بدجور چپ افتاده و اون ها رو مثل سوسک زیر پا له میکنه جوری که صدای قرچ قرچ له شدنت رو هم می تونی بفهمی! یعنی چی؟ یعنی اینکه کافیه که تو پست کپی از چند تا سایت دیگه بزاری تا چند روز بعد از طرف گوگل نمره منفی بگیری و اگه همین کار رو مداوم انجام بدی پنالتی میشی.
حالا تو بعدش بیا کلی روی سایتت کار کن ، تولید محتوا انجام بده ، دیگه فایده نداره تو اون کاری رو که نباید می کردی ، کردی. مثل یک لیوان شیشه ای میمونه که بندازی بشکنی بعد بخوای با چسب اون لیوان رو به هم بچسبونی. شاید مثل اولش بشه اما جای ترک های لیوان همیشه هست.
اینارو گفتیم که یکم بترسید و دستتون هم به انجام چنین کاری نره تا مثل همون سوسکه زیر پای گوگل له نشید! خب حالا که فهمیدید کپی کردن شرعا ، عرفا ، قانونا ، ناموسا و هر جور که فکرش رو بکنید کار غیر اخلاقیه می خوایم به شما بگیم چطور خیلی خوشگل ایده بگیرید که این مشکلات پیش نیاد.
الان یک عده دارن میگن که خب کاری نداره که متن رو یکم تغییر میدیم و داخل سایت میزاریم! بله انگار شما هم دوست داری مثل سوسک زیر پا له بشی! نه عزیز من الگوریتم ها و ربات های گوگل این مورد رو هم تشخیص میدن به صورتی که اگر تا 40% متن رو هم عوض کنید باز هم قابل شناسایی به عنوان سایت کپی گر هستید. پس کلا فکر کپی کردن رو بیخیال شو.
واقعیت این است که گاهی اوقات هر چقدر به مغزمون فشار میاریم که یک ایده برای نوشتن به ما بده ، مغزمون همراهی نمیکنه و ایده به ذهنمون نمیرسه. برای من ( مهران بهرامی) بارها چنین موضوعی پیش آمده و ترجیح میدم که کپی کنم! بله اما به روش اصولی و کاملا درست.
1 – از مطالب رقبا کمک بگیرید
یکی از بهترین روش ها این است که در سایت ، پیج یا کانال رقبا به دنبال ایده برای نوشتن مطلب جدید بگردید. در اکثر موارد برای من یک تیتر کافی است تا موضوع مقاله جدیدم را انتخاب کنم و آن را با دانش و آموزه های پیشین خودم تلفیق می کنم و ایده تولید محتوا جدید شکل میگیره، در واقع از رقبا کمک گرفتم برای تولید یک محتوا جدید و این اصلا کار زشت و یا ناپسندیده ای نیست.
2 – از گوگل کمک بگیرید
آقای بهرامی شما که تا چند دقیقه پیش داشتید می گفتید که گوگل بَده و اگر این کار را بکنیم ما رو مثل سوسک زیر پا له میکنه حالا از گوگل کمک بگیریم؟ بله دقیقا این کاری است که باید انجام دهید. اگر هدف پست های شما مشخص شده باشد ( در مقاله ی چطور استراتژی برای پیج اینستاگرام تعریف کنم؟ در مورد هدف توضیح دادیم ) مثلا فروش تورهای دبی فقط کافی است در گوگل کلمه ی جاذبه گردشگری دبی را سرچ کنید صدها سایت برای ایده دادن برای شما باز خواهد شد که درون آن ها صدها جمله و پاراگراف وجود دارد.
3 – نوشتن ایده های خوب در حین نوشتن!
اکثر مقالاتی که در سایت مدیر آژانس مشاهده می کنید بر اثر همین موضوع به وجود اومده حالا یعنی چی؟ یعنی در حال نوشتن یک پست درباره هدف گذاری پست های اینستاگرام برای شما هستیم که یک باره به شما میگیم که کپی نکنید و اگر هم می خواید کپی کنید درست کپی کنید.
خب این خودش یک ایده برای نوشتن مقاله جدید هست و باعث شد این مقاله که دارید می خونید را بنویسیم. حالا بماند که تا همین لحظه که در حال نوشتن همین مقاله بودم 3 ایده جدید به ذهنم رسید و روی کاغذ نوشتم تا بعدا برای شما بنویسمشون. پس کاغذ و خودکار کنارتون باشه و هر چیزی که وسط نوشتن محتوا یادتون میاد رو سریعا بنویسید تا بعدا روی اون کار کنید.
اگر میخواهید برای ایده ، متن پیدا کنید اینجا را بخوانید:
خب رسیدیم به قسمت مهم ماجرا و اون بحث شیرین کپی کردن به همراه تلفیق با اطلاعات خودتون هست! قطعا شما قبلش باید چندتا ایده پیدا کرده باشید که بخواید شروع کنید و ما هم 3 تا ترفند به شما گفتیم که چطور ایده های خودتون را برای نوشتن به دست بیارید.
برای مثال شما می خواید درباره ی جاذبه های گردشگری دبی مطلبی را قرار بدید و موضوعی به با نام پیست اسکی دبی را انتخاب کردید ، زمانی که در گوگل سرچ کنید چندین سایت برای شما باز خواهد شد و اصل ماجرا از اینجاست که:
- 3 سایت اول را باز کنید
- مطالب مهم را یادداشت کنید و نکته برداری کنید
- خلاصه برداری در یک کاغذ
- نوشتن خلاصه + تفکرات خودتان
خب تمام شد! به همین راحتی؟
آره وقعا به همین راحتی بود ، کاری که باید انجام بدید اینکه که مطالب چند تا سایت را بخونید ، نکته برداری کنید و قسمت های مهم را بنویسید و برداشت خودتون را خودتان مجدد بهش اضافه کنید که البته در اوایل کار برای شما زمان زیاد تری میبره و ممکنه برای هر پست تا 3 ساعت زمان ببره!
اما یک قسمت مهم دیگه مونده اونم اینه که این ایده برای تولید محتوا در شبکه های اجتماعی مناسب هست و برای تولید محتوا در سایت کمی متفاوت و شما باید حتما سئو را یاد بگیرید تا بتوانید به صورت اصولی مطالب خودتان را در سایت قرار دهید و سایت شما به رتبه یک گوگل بیاد.
این که خیلی سخت شد!
نه بابا زیاد سخت نیست ، اگر دست به قلم بشید بعد از یک ماه خیلی روان میتونید بنویسید و یاد گرفتن نکات پایه سئو هم 1 ماه طول خواهد کشید که البته هم زمان با نوشتن مطالب می تونید انجام بدید.